+45 2068 7304 tr@casatina.dk

Masini Krukker

Masini Krukker

Masini Krukker

Bring et strejf af Toscana ind i din egen have. Casatina distribuerer tidløs, uforgængelig terracotta krukker med direkte salg til projekter og private haver.

De frostsikre krukker fremstilles af den fineste Impruneta-terracotta hos familien Masini i Impruneta ved Firenze. Her bruger dygtige kunsthåndværkere flere uger på at færdiggøre hver enkelt krukke. Alt laves i hånden så hver eneste krukke får sit eget charmerende særpræg.

De specialdesignede krukker er en unik gaveidé til bryllupper, runde fødselsdage og andre særlige lejligheder. Alle originale krukker fra Masini i Firenze leveres med oprindelsescertifikat og fås kun gennem Casatina. Alle krukkerne er lavet af naturmateriale har lang holdbarhed og er bæredygtige – hvilket gør krukkerne til både en meget holdbar løsning, men også en løsning med god samvittighed. 

Italiensk Design

Indret dit uderum. Placer de smukke italienske krukker alene, i grupper, på en bar plet i et bed – eller hvor du synes de klæder din altan, terrasse eller have bedst.

Fyld krukkerne med duften og fornemmelsen af Toscana – krydderurter, citrusplanter, oliventræer eller solsikker. Eller plant dem til med traditionelle, danske blomster om sommeren og buksbom eller andet stedsegrønt om vinteren. Disse krukker egner sig til det hele. De er frostsikker og kan stå ude hele året, hele livet – og endda gå i arv til næste generation.

Krukker i alle typer og størrelser

Midt i Toscanas bløde, bakkede landskab, lige uden for Firenze, ligger den lille by, Impruneta. Byen har i århundreder været berømt for sine fine terracotta-produkter. Her findes også kunsthåndværkstedet Masini, hvor alle krukker bliver fremstillet.

I dette afgrænsede område har jorden et højt indhold af sand, jernoxid og calciumcarbonat. Familien Masini har sin egen lergrav, hvor de udgraver ler af en helt speciel beskaffenhed, som gør deres terracotta særligt modstandsdygtig over for vejr og vind.

Håndlavet kvalitet

I flere hundrede år har dygtige, lokale pottemagere forvandlet det grå ler til usædvanligt holdbare og bæredygtige terracotta-produkter i de karakteristiske, varme solskinsnuancer, som er indbegrebet af Toscana. Masini anvender stadig de ædle, gamle håndværksteknikker og fremstiller både moderne pottemagerkunst og klassiske krukker efter egne antikke tegninger. De italienske krukker er meget holdbare og kan stå ude året rundt og robustheden gør at krukkerne tåler selv den koldeste danske vinter. Sørg blot for at jorden er veldrænet, og overskydende vand kan løbe fra.