+45 2068 7304 tr@casatina.dk

Burel

Burel

Burel

Burel Mountain Originals er et 100% Portugisisk brand, som blev skabt med det formål at ”redde” den historiske arv. Serra da Estrela brandet er lavet af de mest typiske tekstiler fra regionen – Burel – 100% uld.

Historien om Burel er lang og fuld af kapitler, der sammen har defineret en af de mest mystiske områder af Portugal: Regionen Serra da Estrela bjergkæden har i århundreder været isoleret fra resten af verdenen og har på den måde skabt sin helt egen kultur, som gennem tiden er blevet mere og mere glemt.

Det var på toppen af bjerget at to udforskere besluttede sig for at bevare de gamle fabrikker og teknikker, som var tæt på at blive glemt. På disse bjerge blev det besluttet at bevare Burel, som stadig var traditionel og monokromatisk. Ved at give farve til Burel skabte de et nyt design. Det var datidens design sammensmeltet med tradition og kvalitet vævet af generationer, som fik stoffet til at vågne op til verden og verden til den. Det var moden, dekorationen og arkitekturen, som til sammen fik det ind i showrooms, workshops, firmaer og hjem.

Burel er tekstil lavet af 100% uld som efter at være blevet slået og kogt, er blevet tættere og garanterer fantastisk alsidighed og styrke, hvilket gør stoffet til den perfekte naturlige løsning, indenfor dekoration, mode, accessoires, interiør og arkitektur. Produktionen er den samme, som i det 19. århundrede i hjertet af bjerget i Burel Factory i byen Manteigas, en fabrik som er en del af bjerget. Ligesom en hvilken som helt klippe eller sten forbliver Burel levende og pulserende. Det er de mange generationer som holder traditionerne og viden i live. Med kreative vævere, designere, syersker, arkitekter, artister, hyrder, får og uld – masser af uld. Et brand lavet af folk linket af disse naturlige og fibrose tråde, som i dag betyder skabelse i Portugal igen, og det er klar til at blive bredt ud i verdenen med den mest rene og bæredygtige fåreuld.

Burel Mountain Originals er et brand, som huser mange andre og fortsætter deres mission med at forbedre det bedste fra regionen. Det her indeholder brandet Burel Factory, fabrikken, som også er et museum; Mantecas, brandet som laver de bedste uldtæpper; Lanificios Império Brandet som skræddersyer tekstilerne; og Burel Mountain Hotels et koncept projekt der indbefatter to hoteller: Casa das Penhas Douradas – Burel Expedition Hotel og Casa de São Lourenco – Burel Panorama Hotel, det nye og unikke 5-stjernet bjerghotel i portugal. Burel er et projekt, som fremskynder tekstiler til at blive et livsstilsbrand.

Puffer

Du vil kunne vælge imellem en rakke forskellige puffer høje som lave og endda også en gyngende puff. Disse puffer er særligt udvalgt af Casatina som også har sat sit præg på designet. 

Tæpper

Man kan aldrig få for mange tæpper og slet ikke når vinteren tager rigtig godt fat i Danmark og i samarbejde Burel har Casatina udvalgt de flotteste i vidunderlige farvekombinationer og en kvalitet som er helt fantastisk. 

Puder

Disse helt fantastiske pyntepuder passer til enhver sofa. De fås i mange forskellige typer og farver. Særligt er de puder som har plissering på der giver en dejlig 3D effekt.