Terre Colorate - terracotta krukker i lækre farver

 

Casatina har siden 2006 importeret og solgt de klassiske terracotta krukker fra Masini i Firenze. Rigtig mange kunder er glade for de smukke hånlavede krukker i natur terracotta, men mange har også efterspurgt terracotta i andre farver - i sær gråsort.

Vi har nu i flere år været på udkig efter farvede terracotta krukker i en kvalitet, som vi vil kunne stå inde for - og det har vi fundet nu. Vi har hele tiden haft en ønske om, at det skal være selve leret der er farvet, så man får en gennemfarvet krukke, og ikke bare en krukke der efter endt brædning får en malet overflade. En malet overflade holder sjældent og bliver grim over tid.

Ved vores besøg på den store møbeludstilling i Milano i foråret 2012 mødte vi det italienske firma Laboratio S. Rocco, som siden 1959 har fremstillet krukker i terracotta, og de senere år krukker i indfarvet terracotta. De benytter en speciel ler - Galestro Colorobbia. Det er en høj kvalitets ler, som er certificeret til brug for fremstilling af krukker, som skal have en lang levetid uanset klimatiske forhold. Disse krukker tåler frost ned til -25 grader C. Det mest speielle ved leret er dog, at det fåes i forskellige farver. Det er en uhyre kompliceret proces at opnå den rigtige farve da krukkerne bliver brændt ved 980 grader C., og leret ændrer farve under brændning. For at opnå en ønsket farve anvendes forskellige metaller i leret, og det er i dag muligt at fremstille krukkerne i 5 forskellige farver: natur, antrasitgrå, mosgrøn, vinrød og hvid. 

Terre Coloraate krukkenerne findes i mange designs, og Casatina har udvalgt et sortiment i krukker, som kan betegnes "tidsløse med kant" og i farven antrasitgrå.